Smulpaapje kookt! – Courgette eiertaartje



Ik bak op de gekste tijdstippen. Dit gerecht ontstond om 6 uur ’s ochtends. Ik keek op ons aanrecht om te bedenken wat ik voor in de lunchtrommel van onze dochter kon bakken (ik ben een ochtendmens, dat is duidelijk).

Dus de restjes groente die op de schaal lagen werden uiteindelijk dit eiertaartje. Doe er je voordeel mee 😉

Voor zes taartjes

1el olie
1teen knoflook, fijngeraspt
½ courgette, in kleine blokjes
½ puntpaprika, in kleine blokjes
geraspte kaas, naar keuze
3 eieren
vers gemalen zwarte peper
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
ingevet muffinblik

Oven voorverwarmen 175C (hetelucht)

Eiertaartjes maken met restjes groente

Bak de groente in de olie op halfhoog vuur in een minuut of vijf beetgaar. De laatste 2 minuten bak je de knoflook even mee. Haal alles uit de pan en laat even afkoelen. In de tussentijd klop je de eieren los met wat zout en peper. Vet het muffinblik in en vouw de ontdooide bladerdeeg plakjes in de holtes. Schep de groente erin en giet daarna voorzichtig wat eimengsel erover. Dek af met een laagje geraspte kaas.

Bak de eiertaartjes 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg mooi goudbruin kleurt en het ei gestold is. Laat even in het blik afkoelen. Haal de taartjes eruit en laat ze op een rooster verder afkoelen, voor je ze in de lunchtrommel stopt (of zelf opeet, want bij een kop soep zijn ze ook heerlijk!)

Kies je moment

Nagekomen feedback van onze dochter; “Ze zijn lekker, maar of ik ze niet meer in het trommeltje voor haar tienuurtje wilde stoppen, want groente zo vroeg ’s morgen daar zat ze niet op te wachten.” Dan weten jullie dat ook alvast 😉

Gepubliceerd op 24 februari 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!