Menu Vind Restaurant
* zaterdag 18 april 2015 *

Smulpaapje kookt! - Citroenmuffins met frambozen

Susan Aretz – Recepten

bakkenmuffinszoet

De combinatie van het frisse van de citroen en het zoete van de framboos geeft deze muffins die lekkere voorjaarskick waar ik momenteel zo van hou. Daarnaast is het natuurlijk ook super fijn dat met heel weinig moeite je iets ongelofelijk lekkers snel op tafel zet.

Kortom, wat houd je nog tegen?!

Voor 12 muffins

350g zelfrijzend bakmeel
100g suiker
180ml zonnebloemolie
3 eieren
140g halfvolle yoghurt
1tl vanille extract
1 citroen, rasp en sap van 1 helft
1 doosje frambozen

Oven voorverwarmen op 175C – muffinblik invetten of voorzien van papieren vormpjes

Snelle muffins

Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de suiker en citroenrasp. In een maatbeker mix je de zonnebloemolie, eieren, yoghurt, vanille en citroensap. Giet dit bij het meel en meng kort door elkaar. Je hoeft geen glad beslag te krijgen, dus niet te lang mengen. Zo blijven je muffins straks ook lekker luchtig. Als laatste schep je de frambozen erdoor.

Voorjaarsmuffins

Schep nu het beslag in de holtes van je muffinblik en schuif dit in de voorverwarmde oven. In 20-25 minuten (temperaturen per oven kunnen verschillen!) haal je nu goudbruine, versgebakken muffins uit de oven. Laat ze kort afkoelen en eet ze daarna zo vers mogelijk meteen op! Muffins die je overhoudt (maar waarom zou je?!) kun je ook prima invriezen.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier