Smulpaapje kookt! – Chow mein garnalen



Ken je die avonden? Laat thuis en drie kwartier later wil je eigenlijk gaan sporten. In de tussentijd wil je ook je gezin nog wat fatsoenlijks te eten geven en zelf iets dat niet te zwaar op de maag ligt.

Aan al deze ingrediënten voldoet dit gerecht. Letterlijk in de tijd dat je de noodles kookt en laat uitlekken kun je de rest klaar maken. Fast Food, maar dan Smulpaapje proof!

Voor vier personen

1el zonnebloemolie
1 teen knoflook, geraspt
verse gember, geraspt (naar smaak, ongeveer 1 cm)
100g hamblokjes
100g grote garnalen
1 verpakking Chow Mein noodles (Lidl)
200g  Peultjes, gehalveerd
1 mini paksoi, in reepjes
1el Ketjap
½ el sesamolie
optioneel: (zwarte) sesamzaadjes

Chow mein maak je zo

Kook de noodles volgens de verpakking.Verhit de olie in een wok en fruit daar zachtjes de gember en knoflook in aan, ze hoeven alleen maar hun smaak af te geven dus zet het vuur niet te hoog. Daarbij de peultjes en paksoi, dan het vuur wat hoger en goed wokken. Afhankelijk van hoe beetgaar je ze wilt hebben de peultjes max 10 minuten nodig. Wil je sneller? Blancheer de peultjes dan even van te voren. Maar het hoeft niet.

Smaakmakers

Dan de garnalen en ham erbij en even kort meewarmen. Breng alles op smaak met ketjap en sesamolie. Proef of je het zo lekker vindt of dat je nog meer van het een of ander erbij wilt. Ik vond het zo voldoende. Uitgelekte noodles erbij en even goed husselen. Garneer met de bosuitjes en optioneel het sesamzaad. Met stokjes eten mag, maar hoeft niet natuurlijk!

Gepubliceerd op 11 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!