Menu Vind Restaurant
* donderdag 19 juni 2014 *

Smulpaapje kookt! - Chermoula (Marokkaanse kruidensaus)

Susan Aretz – Recepten

arabischekeukensaus

Deze kruidensaus is multifunctioneel. Wij gebruikten ‘m als topping voor vis uit de oven.

Maar een lepel ervan door de couscous geroerd of gewoon met een stukje vers brood erin dopen. Het kan allemaal!
 

Wat heb je nodig

3 tenen knoflook
bosje peterselie
bosje koriander
sap van 1 citroen
1el olijfolie
6el griekse yoghurt
1tl milde paprika
½ tl gerookte paprika
1tl gemalen komijn

Gebruik flinke bossen kruiden, dus niet de 15g verpakking van de supermarkt, want de kruiden zijn echt de fundering van je saus. De Turkse of Marokkaanse supermarkt verkoopt goede kwaliteit kruiden voor een mooie prijs.

Maak je kruidensaus

Doe alle ingrediënten in een hoge mengbeker (of maatbeker) en zet er de staafmixer op. Pureer het geheel tot een gladde saus. Proef en kijk of je meer of minder kruiden/smaakmakers er nog door heen wilt.

Als marinade voor vis

Gebruik je de saus als marinade voor je vis, doe dan de vis in een ovenschaal en bedek met een goede laag Chermoula. Laat een half uurtje staan voor je de vis in een hete oven bakt. Lekker met bijvoorbeeld schelvisfilet of stukjes kabeljauw. Ondanks dat ik het niet had verwacht vanwege de vele knoflook smulde ook onze peuter er van mee.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier