Menu Vind Restaurant
* donderdag 23 oktober 2014 *

Smulpaapje kookt! - Brownie met bietjes

Susan Aretz – Recepten

bakkenchocola

Of iets kon bedenken voor de voorgekookte bietjes die we in de supermarkt vinden. Een typisch geval van #pimpmyfood. Persoonlijk hou ik van bietjes. Maar ik weet ook dat niet heel veel kinderen van deze aardse smaak houden. De meeste volwassenen vinden het al een uitdaging.

Dus combineerde ik het met een ingrediënt waar bijna iedereen wel van houdt. Chocola!

Voor ongeveer 24 brownies

250g lichte basterdsuiker
3 eieren
1tl vanille
200g chocola, 70% in grove stukken
500g voorgekookte, schoongemaakte bietjes, in kwarten
100g zachte boter
100g bloem

Keukenmachine
Brownieblik
Oven voorverwarmen op 180C

Brownies met bietjes

Doe de suiker, vanille en eieren samen in een kom en met een handmixer klop je deze luchtig. Tot ze lichtgeel en schuimig zijn (een minuut of twee). In een keukenmachine combineer je de chocola, bietjes, boter. Laat de keukenmachine draaien tot alles in elkaar is opgenomen en goed gemalen is. Je houdt een bietjespuree over.

Bijzondere combinatie

Spatel de bietjes/chocoladepuree door je luchtig geklopte eieren heen. Niet te hard roeren, je wilt zoveel mogelijk lucht erin houden. Als laatste zeef je de bloem erdoor en spatel je die door het mengsel. Bedek het blik met een vel bakpapier en doe daar het beslag in. Strijk de bovenkant mooi glad

Chocola en bietjes

Bak de brownies ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. De lekkerste brownies zijn van binnen smeuïg, dus bak ze niet te lang. De binnenkant moet niet door en door gaar zijn, want dan wordt het cake. Laat afkoelen in het blik, voordat je ze in stukjes snijd. Ik ben héél benieuwd hoe jullie deze combinatie gaan vinden. De deelnemers aan mijn bakworkshop waren het testpanel voor dit recept en daar gingen de bordjes bijna allemaal schoon op!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier