Menu Vind Restaurant
* zondag 4 oktober 2015 *

Smulpaapje kookt! - Broccoli mosterdsoep

Susan Aretz – Recepten

broccolifastfoodsoep

Niemand houdt er van om ziek te zijn. Ik al helemaal niet. Toch had de griep ook mij onlangs te pakken en ik heb dan in weinig anders trek dan soep. Gelukkig is verse groentesoep in letterlijk 15 minuten gemaakt en kan ik dat zélfs met griephoofd.

Het resultaat was deze heerlijke, vitaminerijke broccolisoep.

Voor 4 grote kommen

750g – 1kg broccoli, in roosjes
1 sjalotje, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1el olie
1,25 – 1,5L kippenbouillon
1-2 el grove mosterd
zout & peper
geraspte (Cheddar) kaas, extra belegen

Groentesoep

In een grote (soep)pan verwarm je de olie en fruit je een paar minuten de sjalot en knoflook aan. Broccoliroosjes erbij, even omscheppen en dan genoeg bouillon erbij dat ze onderstaan. Vuur omhoog, aan de kook brengen en 10 minuten laten pruttelen tot de broccoli gaar is.

Broccoli soep

Met een staafmixer nu de broccoli helemaal fijn maken, tot je een gladde soep overhoudt. Breng op smaak met zout en goed wat versgemalen zwarte peper. Tot slot de mosterd erdoor (begin met een eetlepel, meer kan daarna nog altijd) tot die goed is opgenomen. Serveer met heel veel liefde en wat extra geraspte kaas in de kom. Beterschap gegarandeerd!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier