Menu Vind Restaurant
* donderdag 21 augustus 2014 *

Smulpaapje kookt! - Bramen cobbler met maple syrup

Susan Aretz – Recepten

bakkendesserttoetje

Als je in de buurt van een bos of park woont waar bramenstruiken staat is nú de tijd om je slag te slaan. Moeder natuur heeft struiken vól rijpe bramen hangen, klaar om geplukt te worden. Een mooier kadootje is er niet!

Of toch wel? Want met die bramen kun je – naast bijvoorbeeld jam – dit geweldige Amerikaanse dessert maken. Een feestelijke afsluiting van je maaltijd en weer eens wat anders dan een bakje vla of yoghurt ;-)

Voor 6-8 personen

700 – 800g bramen (of gebruik ontdooide diepvriesbramen, uitgelekt)
50ml Maple Syrup
1tl vanille extract
1-2 el bloem (mochten de bramen heel vochtig van sap zijn)

Voor de topping

90g koude boter, in blokjes
175g bloem
80g suiker
100ml karnemelk
1tl vanille extract
1 ei

Oven voorverwarmen op 175C

Koken met Maple Syrup

Vet een grote ovenschaal in met een beetje boter. Meng de bramen met de Maple Syrup en vanille. Als er erg veel sap uit de bramen komt hussel dan ook wat bloem er door heen. Doe dit bramenmengsel in de ingevette ovenschaal

Dessert uit de oven

In een aparte kom de bloem en suiker mengen. Met je handen verkruimel je nu de boter hier doorheen tot je een zanderig deeg hebt. Meng in een maatbeker de karnemelk, vanille en het ei en doe dit bij het bloemmengsel, goed door roeren. Van dit beslag lepel je hoopjes op de bramen. Je hoeft er niet een gelijkmatig geheel van te maken.

Bak de cobbler een minuut of veertig in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant mooi goudbruin is. Laat even iets afkoelen, je wilt het lauwwarm eten. Schep in schaaltje en serveer als dessert.

Variaties

Je kunt dit dessert met eigenlijk alle soorten zacht fruit maken. Denk aan pruimen, nectarines en zelfs mooie rijpe peren!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier