Menu Vind Restaurant
* dinsdag 9 september 2014 *

Smulpaapje kookt! - Bosbessenyoghurt muffins

Susan Aretz – Recepten

bakkenhavermoutmuffinszoet

Ik hou van de snelheid waarmee een huis zich kan vullen met de geur van versgebakken lekkers uit de oven. Het beslag van deze muffins is in nog geen 10 minuten gemaakt.

Dus terwijl je onder de douche springt en je aankleedt bakken deze muffins goudbruin. Loopt het water je al in de mond? Mij wel!

Voor 12 muffins heb je nodig

350g zelfrijzend bakmeel
100g suiker
180ml zonnebloemolie
3 eieren
140g magere kwark (halfvolle of Griekse yoghurt kan ook)
1tl vanille extract
40g havermout (en wat extra om te bestrooien)
125g bosbessen (vers of uit de vriezer)
Muffinbakblik en vormpjes

Verwarm je oven voor op 200C

Muffins met yoghurt en havermout

Meng het zelfrijzend bakmeel en de suiker. In de maatbeker meng je de olie, eieren, vanille en kwark tot je een glad mengsel hebt. Giet dat bij het bakmeel. Met een vork alles goed mengen, maar niet te lang. Iets klontjes erin is geen ramp. Als je kwark gebruikt kan het beslag wat dik lijken, met een kleine scheutje melk maak je het wat losser. Daarna voorzichtig de havermout er door scheppen en als laatste de bosbessen.

Bosbessen muffins

Voorzie het muffinblik van gezellige papieren vormpjes en schep het beslag in de vormpjes. Tip: ideaal om de juiste hoeveelheid in het muffinblik te scheppen is een ijsschepper. Bak de muffins 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin kleuren en het water uit je mond loopt van de heerlijke geuren in je huis. Laat iets afkoelen, maar serveer meteen daarna. Vers uit de oven zijn ze het allerlekkerst!

 

Eén reactie

Reactie van Linda

vandaag voor het eerst gemaakt als eerste recept uit je prachtige boek. En het is een vette hit hier,bij m'n kinderen en bij mij. Morgen een muffin mee voor in de pauze op school.

Reactie formulier