Menu Vind Restaurant
* zondag 27 september 2015 *

Smulpaapje kookt! - Bosbessencake met citroen & kokos

Susan Aretz – Recepten

bakkencakezoet

Yoghurt in een cake, ik vind het zo’n top manier om je cake lekker sappig te houden. Ik gebruikte dit keer een nieuwe yoghurtsoort, Skyr, die qua structuur wat weg heeft van Griekse yoghurt.

Door ook nog eens citroenrasp te gebruiken én bosbessen werd het nóg lekkerder. Oh en het beslag is letterlijk in een handomdraai klaar, dus gauw aan de slag!

Voor één cake (ongeveer 10 plakken)

250g zelfrijzend bakmeel
rasp van 1 citroen
200g zachte boter
150g suiker
3 eieren
1tl vanille extract
4el dikke yoghurt (ik gebruikte Skyr van Arla)
150g bosbessen
4el geraspte kokos (Conimex)

Cakeblik met bakpapier – oven voorverwarmen op 160C

Bosbessencake

Mix de boter en suiker met een handmixer tot alles crémig is, ga uit van een minuut of 3. Dan één voor één de eieren erbij, terwijl je blijft mixen. Roer er daarna de vanille en yoghurt door heen.

Yoghurt in je cake

In een kom meng je bakmeel, citroen en kokos goed door elkaar. Doe dit nu beetje bij beetje bij het eimengsel, tot alles goed is opgenomen. Tot slot spatel je de bosbessen door het beslag. Giet het nu in het cakeblik en bak een uur in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker schoon uit de cake komt.

In het blik even laten afkoelen, voor je ‘m op een rooster verder helemaal laat afkoelen. Vers natuurlijk het állerlekkerst!

2 reacties

Reactie van Linda

Vraagje. M'n oven heeft 150,175 etc. Wat voor temperatuur aanhouden? Verschilt zo per recept

Reactie van Smulpaapje

ieder recept vraagt om een andere temperatuur. Liever iets langer op een lagere temperatuur, dan te hard op een hogere. Ik zou gaan voor 150C. Controleer na een uur of 'ie gaar is en laat anders nog 10 minuutjes stan

Reactie formulier