Menu Vind Restaurant
* vrijdag 5 juni 2015 *

Smulpaapje kookt! - BLT borrelhapje

Susan Aretz – Recepten

borrelhapjelunchoudennieuw

In menig lunchroom staat ‘ie op de kaart, de BLT-sandwich. Oftewel, een broodje met uitgebakken spek, sla en tomaat.

Maar wist je dat je daar ook een prima borrel- of picknick hapje van kunt maken. Zó gepiept, en minstens net zo lekker als z’n grotere broertje!

Wat heb je nodig

Witbrood + een glas
uitgebakken spek
blaadjes kropsla
tomaten
optioneel: beetje mayonaise

BLT borrelhapje

De hoeveelheden zijn een beetje afhankelijk van hoeveel je er wilt maken, maar het principe is als volgt. Met een glas draai je rondjes uit het brood. Dat zelfde doe je met de blaadjes sla. Snijd plakjes van de tomaat en bak het spek knapperig en krokant uit (dep het overtollige vet er daarna met wat keukenpapier af)

Snelle borrelhapjes

Nu is het een kwestie van stapelen. Rondje brood (eventueel dun besmeerd met wat mayonaise), daarop een schijfje tomaat en daar bovenop de uitgebakken spek. Dek af met weer een rondje brood. Gezellig prikkertje erdoor en klaar ben je!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier