Menu Vind Restaurant
* maandag 15 september 2014 *

Smulpaapje kookt! - Bloemkoolpasteitjes

Susan Aretz – Recepten

bakkenvegetarisch

Een maaltijd die je grotendeels kunt samenstellen met ingrediënten uit de vriezer, super handig voor als je een keer zonder verse boodschappen zit.

Een leuke manier ook om het eten van groente voor kinderen anders te presenteren. Met de inhoud kun je dan ook naar hartenlust variëren

Voor 4 personen

8 plakjes bladerdeeg, ontdooid (verwijder de velletjes vloeipapier!)
Diepvriesbloemkool, beetgaar gekookt en goed uitgelekt
Chimay kaas (of gebruik plakjes brie of camembert)
Zout & peper
1 losgeklopt ei

Verwarm de oven voor op 200C.

Groentepakketjes

Leg vier plakjes bladerdeeg op een vel bakpapier op je bakplaat. In het midden leg je een of twee plakjes van de kaas. Daar boven op de uitgelekte, gekookte bloemkool. Breng op smaak met zout en peper. Dek nu af met het volgende plakje bladerdeeg en druk de randjes met een vork goed aan.

Bloemkoolpasteitjes

Bestrijk de bovenkant met wat losgeklopt ei. Eventueel kun je er ook nog wat geraspte kaas over heen strooien, om het nóg lekkerder de maken. Schuif de bakplaat in de oven en bak 15-20 minuten, tot het bladerdeeg mooi goudbruin gekleurd is. Serveer met een stukje vis of vlees naar keuze.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier