Menu Vind Restaurant
* woensdag 21 oktober 2015 *

Smulpaapje kookt! - Bananenhavermoutmuffins met bosbessen

Susan Aretz – Recepten

bakkenhavermoutmuffinsontbijtzoet

Sticky door de banaan, fris door de bosbes. Honing als smaakmaker in plaats van geraffineerde suiker. Maar het allerbelangrijkste is toch eigenlijk wel dat ze gewoon héél erg lekker zijn.

Wij aten ze als ontbijt, maar ze zijn net zo lekker bij de thee/koffie of om mee te nemen als verantwoord tussendoortje.

Voor 12 stuks

115g zachte roomboter
80g honing
2 eieren
2 rijpe bananen, geprakt
150g halfvolle yoghurt
1tl vanille
½ tl kaneel + snuf nootmuskaat
rasp ½ citroen
½ tl zout
200g zelfrijzend bakmeel
75g havermout (+ extra om te bestrooien)
150g bosbessen

Muffinblik – oven voorverwarmen op 175C

Muffins met honing in plaats van suiker

Met de mixer de zachte boter goed met de honing mengen. Daarna een voor een de eieren erbij tot ze goed zijn opgenomen. Tot slot de bananen, yoghurt en vanille er goed door mixen.

Muffins met havermout

In een kom meng je dan het bakmeel, havermout, zout, citroenrasp, kaneel en nootmuskaat goed door elkaar. Doe dit nu beetje bij beetje bij bovenstaand mengsel, tot alles goed is gemengd. Als laatste schep je nu de bosbessen er door heen.

Verse muffins

Voorzie je muffinblik van papieren vormpjes of vet goed in en vul de holtes met het beslag. Bestrooi de bovenkant met wat extra havermout en bak de muffins daarna 20-25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Even in het blik laten afkoelen voor je ze eruit haalt.

Muffins invriezen

Je kunt deze muffins ook prima invriezen. Haal ze dan ’s ochtends uit de vriezer en piep ze een paar minuutjes op in een op 150C voorverwarmde oven voor een lekker vers ontbijt!

Eén reactie

Reactie van Kirsten

Wat een goeie tip om de muffins in te vriezen. Dat is wel heel erg handig om er eentje uit te kunnen halen wanneer je wilt. Zal het onthouden :)

Reactie formulier