Menu Vind Restaurant
* zondag 19 juli 2015 *

Smulpaapje kookt! - Bananencupcakes

Susan Aretz – Recepten

muffins

Mama, ik wil bananencupcakes trakteren op school. Onze kleuter weet wat ze wil, dat is duidelijk. Dus ging ik aan de slag.

Eerst zoeken naar het perfecte recept. De basis vond ik bij bakkoningin Martha Stewart. Maar ik paste het íets aan, ik kan het toch niet laten.

 

Traktatie

Het muffinbakblik van Ikea is ideaal als je dit recept als kindertraktatie maakt. De holtes zijn iets kleiner dan de regulier bakblikken. Precies groot genoeg voor kleutermondjes. Ik maakte twee keer de hoeveelheid beslag, waardoor ik uiteindelijk 32 muffins bakte. Eén keer de hoeveelheid beslag met een gewoon bakblik levert 12 muffins op, die dus iets groter zijn. Goed, aan de slag nu!

Voor 12 reguliere muffins

200g bloem
100 suiker
1tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
¼ tl zout
115g gesmolten boter (ongezouten)
3 hele rijpe bananen
2 eieren (maat L)
1tl vanille extract
rasp van 1 citroen

Muffinblik voorzien van papiertjes (of invetten) – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Bananencupcakes

Meng de bloem, suiker, bakpoeder, bakingsoda, zout. De bananen prak je op een schoteltje helemaal fijn met een vork. Meng die met de eieren en zachte boter en doe dit geheel bij het bloemmengsel tot alle bloem is opgenomen. Niet té lang mixen!

Doe het beslag in de vormpjes en bak ze 25-30 minuten in een voorverwarmde oven. Gebruik je het Ikea bakblik dan hebben ze minder lang nodig. Check dan na 15 minuten of ze al gaar zijn!

Kindertraktatie

Laat ze na het bakken even in het bakblik afkoelen en daarna volledig afkoelen op een rooster. Wij versierden de cakejes met een toefje slagroom en wat gekleurde spikkels. Vlaggetje erin en klaar ben je!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier