Bacon hamburgers



Het is altijd makkelijk om kant en klaar je hamburgers te kopen. Hop, verpakking open. Barbecue aan en klaar. Maar probeer ze voor de gein eens zelf te maken. Je weet niet wat je proeft. En wil je een extra lekkere burger? Maak dan deze, met bacon er door heen. Je wilt nooit meer anders!

Voor 8 grote burgers heb je nodig

1kg rundergehakt (hoe beter je gehakt, des te beter de smaak!)
1tl uipoeder
1tl knoflookpoeder
2el gedroogde uitjes
2tl wild garlic zout (Foodelicious)
versgemalen zwarte peper
6 plakken bacon, gebakken en verkruimeld

Smaakmakers voor je burgers

Breng het gehakt op smaak met de kruiden en meng alles goed door elkaar. De bacon bak je krokant . Daarna het overtollige vet eraf deppen met met keukenpapier. Verkruimel de bacon en meng het door het gehakt. Maak van het gehakt 8 ballen en plet die gelijkmatig tussen je handen.  Heb je een hamburgerpers, dan plet je ze daar gelijkmatig mee. Dek de hamburgers af en zet tot gebruik koel weg.

Burgers van de barbecue

Steek de barbecue aan en verhit tot 190C. Bak de hamburgers om en om gaar, reken hier ongeveer 10 minuten voor. Nóg meer smaak? Beleg de hamburger dan met een lekkere plak (Cheddar) kaas op het moment dat je de tweede kant grillt, zodat die lekker kan smelten. Is het geen barbecueweer? Geen ramp, dan bak je ze in een hete koekenpan.

Serveer met een hamburgerbroodjes, wat sla & tomaat en je favoriete barbecuesaus.

Gepubliceerd op 26 juni 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!