Menu Vind Restaurant
* zaterdag 10 januari 2015 *

Smulpaapje kookt! - Appel & Kaas muffins

Susan Aretz – Recepten

bakkenlunchtrommelmuffinspicknickzoet

Deze muffin houdt het midden tussen een zoete muffin en een hartige en is daardoor eigenlijk op alle momenten van de dag lekker ;-) Gebruik je een pittige, oude of extra belegen kaas dan zal de kaassmaak nóg voornamer zijn.

Wij gaven ze dat beetje extra door er stiekem plakjes uitgebakken bacon in te verstoppen

Voor 12 muffins

275g bloem
1tl bakingsoda
½ tl bakpoeder
½ tl zout
½ tl kaneel
snuf nootmuskaat
100g belegen kaas, geraspt (wij gebruikten Cheddar)
2 appels (zonder schil/klokhuis), geraspt
2 eieren
60g yoghurt
3el olie
2el appelstroop
45g honing

Optioneel: uitgebakken bacon

Muffinblik, ingevet of voorzien van vormpjes. Oven voorverwarmen op 180C

Hartige muffin

Meng in een grote kom de droge ingrediënten. In een maatbeker meng je alle vloeibare ingrediënten, mix die even goed door elkaar. Giet ze dan bij de droge ingrediënten en meng even door. Doe het beslag in het muffinblik. Wil je de bacon verrassing toevoegen doe dan eerst een bodempje beslag, daarop de stukjes bacon en dan nog een beetje beslag. Zet het blik ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de muffins mooi goudbruin, gerezen en gaar zijn. Vers het lekkerst!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier