Menu Vind Restaurant
* woensdag 14 oktober 2015 *

Smulpaapje kookt! - Amaretti koekjes uit Dolci

Susan Aretz – Recepten

bakkenkoekjeszoet

Dit recept uit de Zilveren Lepel Dolci dat ik reviewde bezorgde me wel wat hoofdbrekens. De eiwitten moeten namelijk echt héél goed stijf zijn, om te zorgen dat de koekjes mooi luchtig en bros bakken.

Maar wanneer dat goed lukt heb je ook wel echt een authentiek Italiaans koekje. Eet ze overigens wel snel op - tja, hoe moeilijk zal dat zijn - want dit zijn geen bewaarkoekjes.

 

Voor één bakplaat vol

75g amandelmeel
55g suiker
2 eiwitten
120g poedersuiker
klein scheutje vanille extract

Bakplaat met bakpapier - spuitzak - oven voorverwarmen op 180C

Amaretti koekjes

Het amandelmeel en de suiker mix je in de keukenmachine (of met de staafmixer) tot alles goed fijn is gemalen. Klop daarna de twee eitwitten zodanig stijf dat de pieken rechtop blijven staan. Het makkelijkst gaat dit in een Kitchenaid, maar ook met een handmixer gaat het prima. Daarna lepel voor lepel de poedersuiker erbij, terwijl je blijft mixen. Als alles is opgenomen en mooi glanzend is het vanille extract erbij en dan beetje bij beetje de amandel/suikermix, terwijl je blijft mixen.

Italiaanse koekjes van amandel

Doe het beslag in een spuitzak en spuit er hoopjes van op de bakplaat. Laat er wel wat ruimte tussen. Bestrooien met poedersuiker en even een kwartiertje laten staan. Bak ze vervolgens in 15 minuten goudbruin en gaar. Gaat het te hard, dan snel de temperatuur terug. Anders krijg je gebarsten bovenkanten. Kop thee zetten, koekje erbij en genieten maar!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier