Menu Vind Restaurant
* donderdag 30 juli 2015 *

Smulpaapje kookt! - 3 dressings voor 3 zomerse salades

Susan Aretz – Recepten

bbqsaladesaus

In deze periode van het jaar eten de meeste mensen traditiegetrouw toch net iets meer salades. Wil je nu eens niet altijd als eerste naar een flesje kant en klare dressing grijpen, dan heb ik drie hele lekkere, makkelijke dressings voor je!

En als bonus een aantal saladesuggesties om ze mee te serveren

Yoghurtdressing (voor coleslaw)

4el Turkse yoghurt
2el mayonaise
2el mango azijn
Maldon zoutvlokken
versgemalen zwarte peper

1 zakje wortel (julienne)
1 zakje witte kool (fijngesneden)
1 appel, dun gesneden

Mix alle ingrediënten voor de dressing. Mix alle ingrediënten voor de salade en roer dressing erdoor. Laat even staan, zodat ze goed door de knapperige salade worden opgenomen. Geweldig bij een hamburger van de barbecue of bij pulled pork.

Piccalilly dressing (voor venkelsalade)

2el yoghurt
2tl piccalilly (mijn favoriet is Picnic in the Park)
1el mango azijn (via Foodelicilious)

2 venkelknollen, dun geschaafd
2 bosuitjes, fijngesneden
1 sinaasappel, in partjes
1 potje bonenmix met mais (Hak), uitgelekt en afgespoeld

Voor de dressing meng je de yoghurt met picalilly en azijn. Proef en breng op smaak met zout en peper. Voor de salade meng je alle ingrediënten. Meng de dressing door de venkelsalade en laat even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Zure room & karnemelk dressing (voor groene salade)

125g zure room
2el mayonaise
2el karnemelk
2el munt, fijngesneden
2el bieslook, fijngesneden
1-2 el mango azijn (Foodelicious)
rasp van 1 limoen
versgemalen zwarte peper
Maldon zout

Veldsla of iedere andere zachte sla, zoals bijvoorbeeld Mesclun

Doe de dressing ingrediënten in een (schoon!) afsluitbaar (jam) potje en schudt even goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout & peper. Giet pas over de salade vlak voor je gaat eten, zodat de sla niet te slap wordt.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier