Smulpaapje kerstmenu – Zoete ontbijtbroodjes



Ontbijten met kerst is toch altijd iets extra feestelijk. Tafel mooi gedekt, iedereen nog in pyjama en alle tijd van de wereld. Maak in plaats van croissants eens deze verse zoete broodjes. Ze houden het midden tussen briochebroodjes en een muffin.

Ze zijn zó klaar, dus maak ze ’s ochtends lekker vers, dan zijn ze het aller-lekkerst!

Voor ongeveer 12 kleine broodjes

250g bloem
175g suiker
15g bakpoeder
5g zout
1tl sinaasappelrasp
2 eieren
100ml melk
100ml yoghurt
150g cranberries

Muffinblik of kleine broodblikjes en oven voorverwarmen op 175C

Zo maak je de zoete ontbijtbroodjes

In één kom meng je bloem, suiker, bakpoeder, zout en sinaasappelrasp goed door elkaar. Mix in een maatbeker de melk, yoghurt en eieren en giet dit bij de droge ingrediënten. Meng goed door elkaar, maar mix niet te lang. Als laatste de cranberries erdoor heen mengen.

Je kunt ze nu bakken in een muffinblik, maar waarom niet eens in van die leuke kleine broodblikjes die je o.a. bij Hema of Blokker kunt kopen. Voorzie ze van een bakpapiertje of muffinpapiertje en bak ongeveer 20-25 minuten, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Serveren

Ook lekker om ze open te snijden en wat roomboter en fijne sinaasappelmarmelade op te smeren. Het is tenslotte maar één keer per jaar kerst!

 

Gepubliceerd op 9 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!