Menu Vind Restaurant
* vrijdag 5 december 2014 *

Smulpaapje kerstmenu - Cranberry appel compote

Susan Aretz – Kerstmenu 2014

kerstkerst2014

Deze compote komt op een aantal momenten in het kerstmenu terug. Maak ‘m lekker ruim van te voren dat komt de smaak alleen maar ten goede.

Is ook nog eens makkelijker, want wanneer je ‘m nodig hebt pak je ‘m zo uit de koelkast en klaar ben je!

Voor een grote pot

300g diepvries cranberries (ontdooid)
4 appels (275g netto aan appelblokjes)
30g boter
75g tijmhoning
1 el suiker (eerst proeven!)

Zelf compote maken

Smelt de boter en bak de appelblokjes een minuut of vijf. Dan de cranberries erbij, als ook de honing en laat dit 10 minuten goed koken. Het vocht verdampt en de smaak wordt intenser. Proef dan voorzichtig (want loeiend heet!) of je het nog iets zoeter wil. Is dat het geval dan een eetlepel suiker erbij en goed doorroeren

Giet de compote in een schone pot en laat helemaal afkoelen. Deksel erop en in de koelkast. Je kunt het zo een aantal weken bewaren.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier