Menu Vind Restaurant
* zaterdag 20 juni 2015 *

Smulaapje kookt! - Bananen en pecancake

Susan Aretz – Recepten

bakkencakezoet

Helaas lukt het in ons huishouden amper om bananen bruin te laten worden. Dus legde ik er dit keer stiekem 3 apart, want op basis van een recept uit mijn favoriete Hummingbird Bakery bakboek maakte ik deze versie.

En hoewel het voor ons Nederlanders misschien gek is om nootmuskaat in een bakrecept te gebruiken, is dat in combinatie met de gember en kaneel in dit recept echt onovertroffen. Probeer maar!

Voor één cake (10 dikke plakken)

200g donkere basterdsuiker
100g kristalsuiker
200g zachte boter
300g bloem
½ tl kaneel
½ tl gember
¼ tl nootmuskaat
2tl bakpoeder
4 eieren
100g pecan noten
3 rijpe bananen

Cakeblik – bakpapier – oven voorverwarmen 160C (hetelucht)

Bananencake met pecan

Meng alle droge ingrediënten in een kom. In een andere kom mix je de 2 suikers met de zachte boter tot het crèmig is. Voeg dan een voor een de eieren toe en schraap de zijkanten van de kom schoon, zodat alles gemixt wordt. Tot slot, beetje voor beetje, het bloemmengsel erbij, terwijl je blijft mengen. Zodra alles goed is opgenomen stoppen met mixen!

Zelfgebakken cake

Prak de bananen fijn in een kommetje en schep die door het beslag Als laatste mogen de pecannoten erdoor. Ik hou ze graag heel, dat geeft lekker wat bite, maar je mag ze rustig grof hakken als je dat lekkerder vindt. Giet het beslag in de cakevorm, die je hebt voorzien van bakpapier en bak in het midden van de oven ongeveer 50 minuten. Checken of je cake gaar is? Prik in het midden een satéprikker. Komt die schoon uit je cake, dan is ‘ie klaar

Laat de cake even afkoelen, voordat je ‘m uit het blik haalt en op een rooster verder helemaal laat afkoelen

Variatie

Een extra decadente cake? Doe dan ook nog 100g chocolate chips door je beslag!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier