Menu Vind Restaurant
* woensdag 28 februari 2018 *

Sinaasappelkip & spruitjes uit de oven

Susan Aretz – Recepten

dinerkipovenspruitjes

Het houdt maar niet op met de nieuwe spruitjesrecepten. En ook deze kwam weer door de test van de grootste spruitjesfanaat bij ons thuis. En als een 7,5 jarige er blij van wordt durf ik toch wel te zeggen dat  jullie dat ook worden.

De kip wordt in de oven lekker krokant. De spruitjes gaar in de marinade van de kip en als je er dan ook nog gebakken aardappeltjes bij serveert zit je in een half uur lekker, gezond en blij aan tafel.

spruitjes en kip

Ovenschotel met spruitjes voor vier personen

4 kippendijen (mét vel!)
500g schoongemaakte spruitjes, evt gehalveerd
3 pastinaken (500g), geschild en in kwarten
2el maple syrup
2tl Zaanse mosterd
1el (Clementine) olie ) via Foodelicious
rasp van 1 sinaasappel
sap van ½ sinaasappel
1el sojasaus
gemalen zwarte peper

Verder nodig: bakblik – oven voorverwarmen op 200C – 400g aardappelschijfjes (gebakken)

Kip met sinaasappelmarinade

Voor de marinade meng je in een grote kom de maple syrup, mosterd, olie, sinaasappelrasp en – sap, sojasaus en peper door elkaar. Leg de kip, met het vel naar boven, op het bakblik en bestrijk het vel met een kwastje met de marinade.

Spruitjes uit de oven

Doe de spruitjes nu in de kom met de resterende marinade en hussel goed om. Leg de spruitjes nu naast de kip en de pastinaakrepen ertussen. Rooster die alles in de voorverwarmde oven. Na een kwartier giet je het vocht dat uit de kip komt richting de spruitjes en hussel je die even door. Bak dan een laatste kwartier. In die tijd bak je ook de aardappeltjes goudbruin.

spruitjes kip klaar

Serveer de krokante kip met de spruitjes en gebakken aardappeltjes.
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier