Sinaasappelcouscous met kip



Een frisse couscoussalade met volop groente, kip en sinaasappel. Lekker als lichte maaltijd op warme dagen.

Couscous is de nieuwe favoriet van onze kleuter. Lekkerder dan sushi én pasta spruitjes wat haar betreft. Dat zegt genoeg!

Deze couscoussalade is ideaal als snelle lichte avondmaaltijd, maar doet het ook meer dan prima als begeleider bij een barbecue. En helemaal van te voren klaar te maken, als dat niet efficiënt koken is?!

Voor 4-6 personen

200g couscous
300ml kokend water
100ml sinaasappelsap (van 1 sinaasappel)
½ tl kaneel
2el verse munt, fijngesneden
2el platte peterselie, fijngesneden
½ el clementine olie (via Foodelicious)
½ komkommer, zonder zaadlijst, in blokjes
Maldon zout
zwarte versgemalen peper
optioneel: 100g feta, verkruimeld

1 courgette, in blokjes
1 grote paprika, in blokjes
1el olie
250g gare kip
rasp van 1 sinaasappel (goed boenen voor het raspen)

couscous met sinaasappel
Sinaasappelcouscous met kip

In een kom doe je de couscous en het sinaasappelsap, daar gaat het kokende water bij. Even doorroeren en met bord op de kom laten wellen tot alle vocht is opgenomen. Bestrooi daarna met kaneel, munt en peterselie erbij en goed omscheppen. Dan ook de komkommerblokjes erbij en de clementineolie erdoor scheppen. Tot slot op smaak brengen met flink wat zout en versgemalen peper. Zet even apart en laat afkoelen.

Makkelijke maaltijd met couscous

Verhit een koekenpan met de olie en bak hierin de blokjes paprika en courgette in 5-8 minuten beetgaar. De reepjes gare kip erbij, vuur uitzetten en dan de sinaasappelrasp er door mengen. Doe dit, inclusief de olie, bij de afgekoelde couscous en meng goed door. Je kunt er nu eventueel nog wat verkruimeld feta over heen strooien. Proef, eventueel nog wat extra zout en/of peper en je bent klaar!

Gepubliceerd op 28 april 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!