Menu Vind Restaurant
* donderdag 26 oktober 2017 *

Sinaasappel pannacotta

Susan Aretz – Recepten

desserttoetje

Voor de speciale Smulpaapje FDbox bedacht ik met de sinaasappelsiroop die in de box zat deze super simpele, maar oh zo lekkere pannacotta. Ik heb nog even getwijfeld of ik dit recept niet zou bewaren voor het kerstmenu van dit jaar, maar ze zijn zó lekker dat je er eigenlijk gewoon nu meteen van moet genieten.

Je maakt 12 kleine pannacotta’s, maar voel je ook vrij om er 6 grotere van te maken. Op gaan ze hoe dan ook wel, dat weet ik zeker 😉

pannacotta FDbox

Voor 12 mini pannacotta

300ml slagroom
100g suiker
8gr gelatine, geweekt in koud water
200g griekse yoghurt
100ml sinaasappelsiroop (Foodelicious) of gebruik een siroop naar keuze

Verder nodig: siliconen muffinblik (of andere geschikte vormpjes)

Sinaasappel pannacotta

Verwarm de room met de suiker, maar zorg dat het niet aan de kook komt. Als de suiker is opgelost meng je de uitgeknepen gelatine erdoor, tot die is opgelost. Laat even afkoelen en met een garde dan de yoghurt en siroop er door mixen. Verdeel over het muffinblik en zet minstens 4 uur in de koelkast.

Simpele pannacotta

Snijd rondom de pannacotta voorzichtig los met een mes. Daarna met een grote lepel uit de vorm scheppen en op een mooi bordje zetten. Serveer met een partje verse sinaasappel en bestrooi matig met nog wat kaneel.

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier