Menu Vind Restaurant
* maandag 28 augustus 2017 *

Scheermesjes van de BBQ

Susan Aretz – Recepten

bbqvis

Voor mij was het een eyeopener hoe lekker scheermessen van de BBQ zijn. Het zijn schelpdieren die wij eigenlijk vooral kennen van de schelpen die je op het strand vindt. Maar in Madrid at ik ze ooit in de lekkerste tapasgerechten. Tijd dus om jullie er ook mee kennis te laten maken.

En dat ze in een paar minuten klaar zijn kan je dan misschien net over de streep halen om ze een keer te proberen!

Scheermesjes van de BBQ Smulpaapje

Voor vier personen, als voorgerecht

1 netje scheermesjes
1 bosje platte peterselie, fijngesneden
goede hoeveelheid olijfolie
knoflook, naar smaak
zout & peper

Verder nodig: barbecue – invetkwastje

Zo maak je scheermesjes schoon

Heel belangrijk, net als bij mosselen, is dat je ze goed ontdoet van zand. Zet de mesje in ruim water en laat ze hier een kwartiertje in staan. Zo raken ze het meeste van hun zand kwijt. Tijd genoeg om de barbecue aan te steken en goed op te stoken.

Scheermesjes van de BBQ

Maak terwijl de BBQ heet wordt de marinade door de peterselie, knoflook en olie goed te mengen en op smaak te brengen met zout en peper. Nog een extra frisse touch? Doe er dan ook nog wat citroenrasp doorheen.

Schelpdieren, zó klaar op de BBQ

Leg de scheermesjes nu een voor een op de hete barbecue. Zodra ze openspringen kwast je wat van de marinade over het “vlees”. Een minuutje nog, en dan zijn ze klaar. Niet te lang laten liggen anders worden ze te taai.

Meer vis op de BBQ? Kijk dan ook eens bij deze BBQ recepten

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier