Menu Vind Restaurant
* woensdag 2 augustus 2017 *

Salade met perzik, mozzarella & rauwe ham

Susan Aretz – Recepten

bbqdinerlunchoostenrijk

Ook dit was een van de vele gerechten die ik tijdens onze vakantie in Oostenrijk met beperkte middelen in elkaar draaide en waar we allemaal erg blij van werden.

Zeker op warme(re) dagen is dit zo'n salade waar alles in zit en die je zonder moeite op tafel zet. Wat vers brood erbij en klaar ben je!

salade perzik rauwe ham Smulpaapje

voor 4 personen

250g gemengde sla
4 wilde perziken (of gebruik nectarines), in grove stukken
100g rauwe ham, ik gebruikte Schwarzwalder Schinken
1 bol (buffel) mozzarella
250g cherrytomaatjes, gehalveerd
extra vierge olijfolie
fruitazijn, ik gebruikte Frambozenazijn van Foodelicious
zout & peper

voor erbij: vers brood & roomboter

Snelle maaltijdsalade

Meng de sla met de tomaatjes en breng op smaak met olijfolie, beetje azijn, zout en peper. Daarover heen verdeel je de stukjes perzik. Trek de mozzarella in grove stukken en verdeel ook die over de salade. Tot slot de rauwe ham - ik verwijder in dit geval wel altijd het vetrandje - erover verdelen, vers brood erbij en klaar ben je!

Gegrild fruit

Heb je tijd en zin, dan is het éxtra lekker om het fruit kort te grillen. Dat kan in een (gril)pan of op de barbecue.


  Dit is zoals de salade eruit zag toen ik 'm maakte in Oostenrijk

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier