Menu Vind Restaurant
* maandag 21 november 2016 *

Roze Bramenkoeken van Karin Luiten

Susan Aretz – Recepten

bakken

Twee A4tjes aan recepten uit ‘Lekker Uitpakken’, het kinderkookboek van Karin Luiten, schreef onze dochter op nadat ze ‘m had doorgelezen. Deze roze bramenkoeken moésten ook gemaakt worden. Dus dat deden we. Samen, op zondagmiddag.

Ze zien er poepiesjiek uit, maar zijn eigenlijk heel eenvoudig te maken. En hoe gezellig om samen een uurtje in de keuken door te brengen. En ja, proeven als ze klaar zijn is een minstens zo belangrijke taak!

rozebramenkoeken Smulpaapje

Voor 12 stuks

110g bloem
100g zachte boter
80g suiker
2 eieren
1 citroen, alleen de rasp
snuf zout

Voor het glazuur

1 doosje bramen
100g poedersuiker

Verder nodig: muffinblik (ingevet), mixer, theezeefje – oven voorverwarmen op 160C

Beslag voor de koeken

Mix boter en suiker 5 minuten tot het zacht en romig is. Mix een voor een de eieren erdoor en roer de citroenrasp door het mengsel. In een aparte kom meng je bloem met zout. Zeef dit bij het botermengsel en roer het er door heen tot je een egaal beslag hebt.

Koeken, geen cakjes

Verdeel het beslag over de vormpjes. Leg er dan een vel bakpapier op en een bord of platte plaat. Hiermee voorkom je dat ze gaan rijzen, het moeten tenslotte koeken worden. Bak ze 18 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan bakplaat en bakpapier eraf en laat ze nog 2-3 bakken voor een beetje kleur. Maar niet langer, anders worden het droge koeken.

Roze bramenkoeken

Haal de bakplaat uit de oven en laat de cakejes nu, op een rooster, helemaal afkoelen. Maar dan ook echt helemaal, anders loopt het glazuur straks uit. Voor dat glazuur prak je 4 bramen fijn in een theezeefje en vang je het vocht dat eruit komt op. Meng dat met de poedersuiker, tot een stevig donkerroze glazuur. De hoeveelheid sap die je hiervoor nodig hebt van variëren. Te dik, iets meer sap. Te dun,  iets meer poedersuiker.

Kinderen pakken uit met roze koeken!

Met de achterkant van een lepel strijk je het glazuur voorzichtig over de bovenkant van de afgekoelde koek. In het midden een braam ter decoratie en dan het glazuur laten opstijven. Wie niet kan wachten neemt gewoon, net als wij, meteen een hap ;-)

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier