Menu Vind Restaurant
* zondag 25 september 2016 *

Roerbak met boontjes, sinaasappel & sesamkip

Susan Aretz – Recepten

dinereenpansmaaltijdkip

Als je denkt dat je overgeleverd bent aan pakjes en zakjes om een lekkere Oosterse roerbak te eten, dan ga ik je nú laten zien dat je dat ook heel goed zelf en vers kunt.

In nog geen half uur zit je aan tafel en lekkerder dan menig fabrikant in een potje kan stoppen!

roerbak met sesamkip Smulpaapje

Voor 4 personen

100ml vers sinaasappelsap (ongeveer 1 grote sinaasappel)
2el honing
2el sojasaus
1tl vers geraspte gember (ongeveer 2cm, geschild)
1tl maizena
1 ½ el sesamolie
350g kippendijen, in blokjes
½ rode ui, in ringen
2 tenen knoflook, geperst
500g sperziebonen, gehalveerd
200g doperwten (vers of diepvries)
300g zilvervliesrijst, gekookt (volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking)
Optioneel: sesamzaadjes

Roerbak met sinaasappelgembersaus

Meng voor de saus het sinaasappelsap, honing, sojasaus, gember en maizena goed door elkaar en zet apart. Verhit een grote pan met 1el sesemolie en bak hierin in 8 minuten de kip aan. Haal die eruit en zet even apart. Nog een halve eetlepel sesamolie in de pan en daar 3 minuutjes de ui in aanfruiten. Dan de boontjes erbij en die 4 minuten roerbakken.

Sesamroerbakschotel met boontjes en kip

Giet nu de saus erbij, die je eerder maakte en laat goed warm worden. Je zult merken dat de saus na verloop van tijd wat dikker wordt, dat is precies de bedoeling. Doe er ook meteen de doperwtjes bij, die zullen garen door de saus. Tot slot nog de kip toevoegen en alles lekker warm laten worden. Voor wat kleur kun je nog een handje gehalveerde mini tomaatjes toevoegen. Serveer met de gekookte rijst.

Tip: de boontjes houden redelijk wat bite, wij vinden dat het lekkerst. Mocht je ze helemaal gaar willen eten blancheer (kort koken en dan koud afspoelen) ze dan een paar minuten in kokend water voordat je ze gaat roerbakken.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier