Menu Vind Restaurant
* woensdag 17 mei 2017 *

Rode linzencurry

Emma van der Deijl – Recepten

currylinzenvegetarisch

Deze linzencurry ontstond in mijn hoofd toen ik alleen aubergine en rucola in huis had, en het heel hard regende. Gelukkig werd ik beloond voor mijn weerzin om naar buiten te gaan, want deze rodelinzencurry is belachelijk lekker.

De bereiding is bovendien een werkje van niets. Als alles opstaat, heb je 25 minuten de tijd om andere dingen te doen, zolang je maar een oogje op de keuken houdt.

Rodelinzencurry_Emma

Voor vier personen

400g rode linzen
1 liter groentebouillon
2tl mosterdzaad
2 tl komijnzaad
1tl korianderzaad
2 uien
2 grote of 3 kleinere aubergines
2el neutrale olie
½ tl zout
80g rucola
2el garam masala*

*Garam masala is in verschillende smaken en sterktes te krijgen. Ik houd wel van een pittige curry, maar er bestaan ook diverse milde varianten. Kies dus een versie die bij jou en jouw kinderen past. Lekkere garam masala koop je o.a. in de Midden Oosten winkels.

verder nodig: oven voorverwarmen op 200C - Naanbrood om te serveren

Basis voor je curry

Snipper de uien. Verhit een scheutje neutrale olie in een wok of hapjespan. Fruit de uien op middelhoog vuur tot ze glazig zien. Voeg wanneer de ui glazig ziet het mosterdzaad, komijnzaad en korianderzaad toe. Bak mee tot de zaadjes beginnen te poffen. Voeg dan de garam masala toe, roer om en bak even mee. Doe dan de linzen en de bouillon erbij in de pan. Draai het vuur iets hoger en laat 25 minuten pruttelen.

Milde linzencurry

Snijd ondertussen de (gewassen) aubergine (met schil) in blokjes. Doe ze in een ovenschaal meng met 2el neutrale olie en een halve theelepel zout. Hussel om en bak de aubergine in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en zacht.

Roer ten slotte de rucola door de linzencurry, verdeel over de borden en leg de aubergine erop. Serveer met naanbrood!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier