Menu Vind Restaurant
* woensdag 15 november 2017 *

Rode curry volgens tourchef Bob Rijsbergen

Susan Aretz – Recepten

currydiner

Tijdens het interview met tourchef Bob Rijsbergen vroeg ik hem waarmee hij Jochem (Myjer) en de crew áltijd blij kan maken. Rode curry, werd mij zonder een spoor van twijfel verteld. Hoewel Bob aangeeft dat hij ze bijna alles wel voor kan schotelen.

Ik kreeg via de app een ingrediëntenlijst en zonder enige instructie ging ik aan de slag. Het resultaat? Een verbluffend makkelijke rode curry, die je zo pittig/mild maakt als je zelf wil. In een half uur op tafel! Oh en ik blijk 'm dus wel nét iets anders te maken dan Bob het normaal doet ;-)

Curry Bob van Rijsbergen

Voor 4 personen

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1el zonnebloemolie
500g kippendijen, zonder bot, in reepjes
250g puntpaprika, in reepjes
1 – 1 ½ el rode curry pasta (ik gebruikte Blue Elephant, AH)
250ml kokosmelk
1 limoen, rasp & sap
1 stengel citroengras (sereh, AH)
1el gembersiroop
1el sojasaus, Kikkoman minder zout
1el vissaus
1 komkommer, zaadlijst verwijderd, in reepjes

Voor erbij: Basmati rijst (ik gebruikte de magnetronrijst van Tilda), poppadums, mango chutney & Naan

Snelle & kidsproof rode curry

Fruit de ui en knoflook minimaal 5 minuten in de warme olie. Dan vuur omhoog en de kip erbij. Bak die 5 minuten mee aan. Dan de paprika en die nog even een minuutje meebakken. Voeg dan de currypasta toe en bak die een minuutje mee aan.

Rode curry volgens Bob Rijsbergen

Voeg dan de kokosmelk, rasp van de limoen (dat gaat makkelijk met een dunschiller, maar schil niet het wit mee!), sap van de limoen, gembersiroop, vissaus en sojasaus erbij. Kneus de stengel sereh even met de botte kant van je mes en doe die er ook bij. Aan de kook brengen, dan het vuur laag en 10 minuten zachtjes laten pruttelen.

Verwijder de limoenrasp en de sereh. Toch iets te pittig? Doe er dan nog wat gembersiroop bij. Serveer met de rijst en alle andere opties die je lekker vindt!
 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier