Menu Vind Restaurant
* zaterdag 6 januari 2018 *

Rijstsalade met paprika uit de Eetkalender van Francesca Kookt

Susan Aretz – Recepten

dinerrijstvis

Je kunt niet anders dan bewondering hebben voor Francesca, die alweer voor het derde jaar (in eigen beheer!) haar Eetkalender uitbrengt. En hoewel het nieuwe jaar al wel is begonnen ben je nog ruim op tijd om die aan te schaffen, want de rest van het jaar hoef je dan niet meer na te denken over wat je eet. Ik mocht dit jaar ook een recept aanleveren voor de blogger favoriet, het werd mijn Mexicaanse rijstsalade.

Ik maakte zelf van de kalender het recept van 16 januari, de rijstsalade (ik zie een patroon...) met puntpaprika en deed er sardientjes van Fishtales door, in plaats van de makreel die Francesca gebruikt. Een super makkelijk, super snel én lekker recept.

Rijstsalade Francesca

Rijstsalade voor 4 personen

400g rijst (ik gebruik liefst Tilda rijst, dit keer met kokos, chili en limoen die ik meenam uit Engeland)
1 ui, grofgehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt (ik gebruikte de helft)
1el zonnebloemolie
zeezout
2 puntpaprika's, in kleine stukjes (ik gebruikte er vier)
1el tomatenpuree
1 tomaat, in kleine stukjes (ik gebruikte 5 kleine, gekleurde tomaatjes)
½ tl gerookt paprikapoeder
1tl gewoon paprikapoeder
2 blikjes sardines met citroen (Fishtales)
4el ketchup
platte peterselie, fijngehakt (naar smaak)
optioneel: srirachasaus of sambal, voor wat meer pit

Rijstsalade met paprika en sardines

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit in de tussentijd 1el zonnebloemolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook glazig aan. Doe daar de puntpaprika bij en bak die een minuutje mee. Dan de tomatenpuree, tomaatblokjes en kruiden erbij en die ook een minuutje meebakken. Schep dan de sardientjes, ketchup en gekookte rijst erdoor en warm alles goed door. Breng op smaak met zout en peper en garneer met peterselie.

eetkalender francesca.jpg
  foto: Francesca Kookt
 

Eetkalender Francesca Kookt

200 toegankelijke recepten, handige weekplanners en volop tips wat te doen met kliekjes; dat en meer vind je allemaal in de Eetkalender 2018 van Francesca Kookt. Achterin makkelijke basisrecepten voor bijgerechten, een receptenindex en een notitiepagina. Het hele jaar volop inspiratie voor de dagelijkse maaltijd. TIP: De eetkalender kun je trouwens gewoon bij Francesca bestellen, via deze link.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier