Menu Vind Restaurant
* donderdag 16 juni 2016 *

Rijstsalade met black eyed bonen en makreel

Susan Aretz – Recepten

eenpansmaaltijdrijstsalade

Wil je straks tijdens de vakantie, op de camping of in je vakantiehuisje, lekker maar ook makkelijk koken dan is dit een ideaal recept.

Je hebt namelijk maar één pan nodig en toch is het resultaat een fantastische maaltijdsalade waar álles in zit! En meer dan genoeg om de buren ook uit te nodigen om te genieten van jouw kookkunsten ;-)

Voor ruim 6 personen

300g zilvervliesrijst
1 blik black eyed bonen (à 400g), afgespoeld
1 komkommer, zaadlijst eruit en in kleine blokjes
2 tomaten, zaadlijsten eruit en in kleine blokjes
½ rode ui, in flinterdunne ringen
½ rode paprika, in kleine blokjes
15g platte peterselie, fijngehakt
3tl kappertjes
1el frambozenazijn (via Foodelicious) – of gebruik rodewijn azijn
2el extra vierge olijfolie
zout en versgemalen peper
1 blikje gegrilde makreel in blik (ik gebruikte Rio Mare)

Maaltijdsalade met rijst

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en laat uitdampen. In de tussentijd bereid je de rest van de ingrediënten voor, doe dit allemaal in een grote kom. Doe daar de nog iets warme rijst bij en schep alles goed om.

Rijstsalade met bonen en makreel

Door de warmte van de rijst worden de smaken geweldig met elkaar opgenomen. Tot slot azijn, olie en zout en peper erbij en een laatste keer omscheppen. Serveer met de makreelfilet op de salade. Houd je niet van vis, dan laat je dit deel gewoon weg!

Maak je de salade van te voren klaar laat ‘m dan helemaal afkoelen, voor je ‘m afgedekt en wel in de koelkast zet. Laat wel even op kamertemperatuur komen voor je ‘m serveert!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier