Menu Vind Restaurant
* woensdag 16 november 2016 *

Rijk gevulde kippengroentensoep

Susan Aretz – Recepten

dinerkipsoep

Als er íets is waar ik blij van word is het wel dat als één keer koken, meerdere dagen eten betekent. Met deze maaltijdsoep is de kans daarop redelijk groot (afhankelijk van hoeveel mensen er de eerste keer mee eten natuurlijk ;-) ) Daarnaast zit er ook nog eens bijna een kilo! aan groente in. Heerlijk!

Een ideale soep dus om alvast (bijvoorbeeld op zondag) te maken en te eten, en de dag erna de restjes op te warmen voor een snel, smakelijk en makkelijk begin van je week!

maaltijdkippensoep Smulpaapje

Voor ruim 6 personen, als maaltijdsoep

1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngehakt
1el olie
1 prei, in ringen gesneden (ongeveer 325g)
1 courgette, in blokjes (ongeveer 325g)
350g bloemkoolroosjes
1tl tijm
300g savooiekool, in reepjes
1 blik kikkererwten, afgespoeld (à 400g)
sap van 1 citroen
zout & peper
2 potten kippenbouillon (à 350ml, AH)

Gevulde maaltijdsoep met kip en groenten

Zet een grote soeppan op het vuur en verwarm 1el olie. Fruit hierin de ui en knoflook aan, zonder dat ze kleur krijgen. Dan de prei erbij en 5-7 minuten meebakken. Dan courgette en bloemkool erbij, tijm erover en een paar minuten mee laten bakken.

Rijke kippensoep bomvol groenten

Doe nu de potten bouillon erbij, en zoveel water als op de pot staat aangegeven. Breng aan de kook en laat nu 10-15 minuten pruttelen, tot alle groente gaar is. Idealiter is je groente zoveel mogelijk gelijk qua grootte, zodat alles tegelijkertijd gaar is. Dan nog de kikkererwten erbij en de savooiekool en goed warm laten worden.

Breng op smaak met citroensap, zout en peper en serveer met knapperig vers brood!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier