Review Het Hartige Bakboek van Rutger van den Broek



Ga er maar aan staan, je wint de allereerste editie van Heel Holland Bakt maar zoveel jaar na dato ben je nog steeds, dag in dag uit, bezig met bakken. Rutger maakte niet alleen een aantal zeer succesvolle bakboeken, maar startte ook zijn eigen bakblog Rutger Bakt.

Waren zijn afgelopen boeken vooral gericht op zoete recepten, in zijn nieuwe boek vind je uitsluitend – de titel van het boek verraadt het al – hartige recepten terug. En dat doet hij geweldig!

hartige bakboek.jpg

Basisrecepten

Het boek begint bij de basis. De technieken van verschillende soorten deeg wordt uit de doeken gedaan. Geen enkel excuus dus meer om niet zelf je deeg te maken (hoewel de eerlijkheid gebiedt dat ik bladerdeeg toch echt gewoon, uit gemak, uit de diepvries haal…)

Klein maar fijn

In het tweede hoofdstuk volop kleine borrelreceptjes, waaronder mijn favoriete Manchego koekjes (waarvan ik het recept met jullie zal delen, je vindt het hier!) maar ook beenhambitterballen en bladerdeeghapjes. Stuk voor stuk zien ze er verrukkelijk uit.

Lekker voor tussendoor

Hoofdstuk drie is gewijd aan recepten die al tussendoor zijn bestempeld. Hartige muffins (lekker ook voor in de lunchtrommel!) kaaskroketjes, hartige wafels, empanadas. Mijn hemel, als je nu nog geen trek hebt gekregen weet ik het ook niet. De fotografie is simpel, maar zo doeltreffend. Het water loopt je per foto verder in de mond.

Op de absolute ‘ga ik nog maken lijst’ staan de kroketten met bavette, die Rutger samen met Cees Holtkamp maakte. We mochten ze tijdens de boekpresentatie proeven. Té lekker gewoon!

Compleet Hartig Bakboek

En dan zijn we pas op de helft van het boek beland. De rest van het boek moet je gewoon echt zelf gaan ontdekken, want met de aanschaf van Het Hartige Bakboek van Rutger heb je echt een super compleet hartig kookboek in handen, waar je heel veel plezier van gaat beleven. Een aanrader!

Het Hartige Bakboek is uitgegeven door Carrera, kost € 29,99 en is o.a. in de online én reguliere boekwinkel te koop.

Gepubliceerd op 24 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!