Review Basque van José Pizarro



Baskenland in Noord Spanje, het staat al héél lang op mijn lijstje van plekken waar ik nog een keer naar toe wil, puur en alleen vanwege het eten. Baskenland staat bekend om zijn enorme hoeveelheid fantástische restaurant en Michelinsterrendichtheid.

Gelukkig kan ik Baskenland nu ook zelf in mijn eigen keuken halen, want het kookboek Basque, Spaanse recepten uit San Sebastián & omstreken van José Pizarro staat letterlijk bomvol met waanzinnige recepten uit dit gebied.

Basque review Smulpaapje

Basque – Spaanse recepten uit San Sebastián & omstreken

Baskenland is onder meer bekend vanwege zijn pintxos, deze kleine hapjes (in de rest van Spanje tapas genoemd) zijn vaak een combinaties van een aantal bijzondere ingrediënten. Omdat Baskenland zowel tegen de bergen, als vlak aan zee ligt is de variëteit aan lokale producten eindeloos.

Recepten voor familie en vrienden

In het boek vind je niet alleen recepten voor pintxos, maar ook ‘aan tafel’ recepten. Van beide soorten zijn in het boek een scala aan populaire en traditionele recepten uit Baskenland te vinden. De pintxos bedoeld om een aantal van op tafel te zetten. De ‘aan tafel’ recepten als uitgebreid hoofdgerecht. Maar José geeft ook menusuggesties, iets wat ik altijd super handig vind.

Vlees, vis, groente en nagerechten

Uit welke categorie je ook wilt kiezen, het klinkt allemaal verrukkelijk. En nee, een recept met varkenspoten ligt wellicht niet voor de hand maar het is wel typisch voor deze keuken. Gelukkig staan er ook heel veel, meer toegankelijke en andere recepten in.

Kip in cider Basque Smulpaapje

Ik maakte de kip in cider met appel. Super sappig, mooie combi en niet heel ingewikkeld om te maken. De restjes kip aten we de dag erna als kipsalade met appel en flatbread. Heerlijk was het! Het recept deel ik dan ook graag met je.

Baskische keuken thuis

Wil je de typisch Baskische keuken thuis maken, wil je een mooie afwisseling in recepten hebben, wil je een boek kopen dat zichtbaar met liefde is geschreven, met veel sfeerfoto’s uit Baskenland, met goed te maken recepten, dan is Basque zeker weten een boek voor jou. Ik heb er alleen maar meer zin van gekregen om heel gauw dat tripje Baskenland te boeken!

Basque is uitgegeven door Good Cook, kost € 24,95 en is o.a bij Bol.com en in de boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 17 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!