Review – Wereldeters



Het kookboek Wereldeters is geen nieuw boek. In 2012 werd het zelfs Kookboek van het jaar (publieksprijs). Waarom dan toch deze review? Omdat komende week de volgende druk van het boek verschijnt en een verbeterde versie op de markt komt. Alle aanleiding om er op Smulpaapje aandacht aan te besteden

Meer dan een kookboek

Wereldeters is een lees-, kijk- en kookboek in één. Geschreven door Marjolein Vlaam, in een ultieme poging om het gezellig aan tafel te krijgen. Of zoals zij zelf zegt “ik heb drie leuke kinderen, maar ik werd gek van het gezeur aan tafel.” Herkenbaar? Lees dan vooral verder, want uiteindelijk zaten er drie goede eters en werd het ook gezellig aan tafel.

Hoe maak je van je lastige eter een wereldeter?

Marjolein zocht interessante weetjes op over het land waar het gerecht vandaan kwam dat ze die dag maakte. Aan tafel kwam de atlas erbij, de tafel werd in de stijl van het land aangekleed en de kinderen kregen tijdens het eten meer te weten over het gerecht en het land van oorsprong. En Marjolein werkte gewoon, kocht haar eten deels in de supermarkt. Dus geen hele dagen in de keuken, maar wel nèt dat beetje extra aandacht. Al die tips, weetjes en gerechten belanden in dit boek.

Diversiteit

In het boek staat een heel scala aan gerechten. Per land zijn er drie recepten. Dat maakt dat je uit 30 gerechten kunt kiezen, uit 10 verschillende landen. En de recepten zijn allemaal aan de smaak van kinderen aangepast. Nergens te pittig, maar wel vol smaak en met gebruik van veel groenten. Ook nog eens gezond dus. Bij het boek krijg je een paspoort met stickers. Voor ieder gerecht dat het kind uit een land eet, mag het een sticker in het paspoort plakken. Is het paspoort vol? Dan heb je een echte Wereldeter in huis!

Succes

Het boek is een enorm succes gebleken. Niet alleen zijn de kinderen van Marjolein nu echte wereldeters. Ook Van der Valk heeft in een aantal van haar restaurants de kaart aangepast. En daar kun je nu kiezen uit een aantal van de gerechten uit het boek. Dit initiatief gaat de komende jaren uitgebreid worden naar ál hun restaurants. En dan verschijnt komende week de volgende druk van het boek. En zal het boek op 24 Kitchen gepromoot worden. Kortom, het ultieme succesverhaal!

Smulpaapje kookt

Ook wij zijn aan de slag gegaan met Wereldeters. En we kunnen alleen maar bevestigen dat het een heerlijk boek is. Om uit voor te lezen. En hoewel vooral gericht op basisschool kinderen, wil onze peuter nu absoluut ook een keer naar Suriname. De roti die wij uit dit hoofdstuk kookten zal dan ook vrijdag terugkomen in Smulpaapje kookt! Wil je al eerder met een van de gerechten aan de slag, kijk dan ook eens hier.

Korting

Speciaal voor alle Smulpaapjes kun je het boek van Marjolein nu met korting bestellen. Ga naar de website van Wereldeters en wanneer je daar het boek via de webshop bestelt en bij de kortingscode  smulpaapje invoert, koop je het boek voor maar € 20,- èn hoef je geen verzendkosten te betalen.

Deze review kwam tot stand met dank aan Marjolein de Vlaam, die een reviewexemplaar ter beschikking stelde.

Gepubliceerd op 25 november 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!