Regenboogspaghetti met spinaziepesto (uit Koken met kleur)



Uit Koken met Kleur koos ik voor dit kleurrijke gerecht, omdat het me niet alleen super lekker leek maar ook een goed moment was om de spiraalsnijder van Magimix te testen. Daardoor had ik niet alleen heel snel groentespaghetti, maar met het recept van Joke ook een lekkere variatie voor deze gezonde spaghetti.

De spinaziepesto was een dikke hit, die lijkt me ook heerlijk door gewoon pasta heen of zo, op een broodje. Ik gebruikte makreel uit blik in plaats van forel. Hou je niet van vis, laat het dan weg.

regenboog spaghetti Smulpaapje

voor vier personen

150g diepvrieserwtjes (geblancheerd)
1 grote winterwortel
1 gele courgette
1 groene courgette
2el olijfolie
kappertjes, naar smaak (ik gebruikte appelkappertjes)

voor de spinaziepesto

75g verse (baby)spinazie
1 teen knoflook
50g amandelschaafsel
30g parmezaanse kaas
5 blaadjes verse munt
60ml olijfolie
zout, naar smaak

Zo maak je spinaziepesto

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine (of gebruik een maatbeker met staafmixer) en pureer tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout & peper en zet even apart. Kan eventueel ook vooruit gemaakt worden. Bewaar het dan in een afgesloten bakje in de koelkast.

spinaziepesto Smulpaapje

Groente spaghetti

Was de groente, schil de wortel (de courgettes niet!) en met een spiraalsnijder maak je er spaghetti van (of schaaf lange linten met een kaasschaaf). Ik heb ze daarna goed laten uitlekken én nog een keer uitgeknepen. Er zit namelijk best nog wat vocht in, dat anders je saus wateriger maakt dan nodig.

Verhit als je wilt eten de olie in een ruime pan en doe hier de groentespaghetti, doperwtjes, pesto in en schep gedurende 5 minuten regelmatig om. Voeg een paar eetlepels water (niet te veel!) toe, zodat er een saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en voeg de kappertjes toe. Serveer, met je vis uit blik naar keuze boven op de "spaghetti", en eventueel nog wat extra geraspte kaas.

Gepubliceerd op 23 april 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!