Menu Vind Restaurant
* donderdag 26 mei 2016 *

Rabarberpancakes met limoenaardbeien

Susan Aretz – Recepten

aardbeienbakkenontbijtpancakesrabarber

Een ontbijtpannenkoekje met minimaal suiker, geen eieren maar wel met heel veel smaak. Klinkt heerlijk, vind je ook niet?

Het rabarberdeel van deze pancakes maak je de avond van tevoren klaar. Op de ochtend van bakken heb je dan in 5 minuten je beslag klaar. Mooi begin van de dag!

Voor ongeveer 10-12 pancakes

Voor de rabarbercompote

175g rabarber, in stukken
80ml appel/vlierbessensap
rasp van ½ sinaasappel
optioneel: 1tl honing

Voor het pancakebeslag

175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el poedersuiker
200-300ml karnemelk

Voor de topping

400g aardbeien, gehalveerd en gemengd met rasp en sap van 1 limoen

Verder nodig: staafmixer, koekenpan

Rabarbercompote maak je zo

Zet een pannetje op met het sap en de rabarber en sinaasappel. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de rabarber helemaal uit elkaar is gevallen. Proef, vind je het nog te zuur dan kan er nog wat honing bij. Laat daarna helemaal afkoelen

Pancakebeslag

Meng bakmeel met bakpoeder en poedersuiker. Dan de afgekoelde rabarber erbij, als ook 200ml karnemelk. Goed mengen en dan met een staafmixer helemaal glad pureren. Vind je het beslag nog aan de dikke kant, doe er dan nog 100ml karnemelk bij.

Rabarberpancakes

Verhit een pan, goed heet, met een klein drupje zonnebloemolie. Met een juslepel 3 hoopjes beslag erin. Als de bovenkant droog bubbelt omdraaien en de andere kant bakken tot goudbruin.

Serveer de pancakes met de gemarineerde aardbeien en eventueel nog een scheutje maple syrup

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier