Menu Vind Restaurant
* maandag 9 mei 2016 *

Rabarber crumbletaart

Susan Aretz – Recepten

bakkenhavermoutrabarbertaartzoet

Niets anders dan liefde voor het rabarberseizoen. Dat fris-zure, en hoe verder in het seizoen hoe zoeter ‘ie wordt. Lekker gewoon als compôte. Maar ook geweldig om mee te bakken. (hier vind je nog meer rabarberrecepten)

Deze taart brengt eigenlijk alles samen waar ik in een taart naar zoek. Niet te zoet, knapperige topping en boven alles zó gemaakt.

Voor één taart – ongeveer 10 stukken

450g rabarber, gewassen en in stukjes van 1cm
rasp van 1 sinaasappel (goed gewassen)

Voor de bodem

225g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
100g zachte boter
100g suiker
1tl gemberpoeder
1tl kaneel
3 eieren (maat L)
3el halfvolle yoghurt

Voor de crumble

125g havermoutvlokken (geen instant!)
75g koude boter, in blokjes
75g donkere basterdsuiker
1tl kaneel

Verder nodig: brownieblik (29x19cm) met bakpapier – oven voorverwarmen op 180C

Rabarbertaart met crumbletopping

Begin met het beslag te maken voor de bodem. Doe alle ingrediënten in een kom en met de mixer maak je er een glad beslag van. Doe dit in je bakblik. Meng de stukjes rabarber met de sinaasappelrasp en verspreid dit hier boven op.

Crumble met havermout

Voor de crumble gaan alle ingrediënten in een kom en met je handen wrijf je de boter in de havermoutvlokken. Doe dit zo snel mogelijk, zodat de boter niet te zacht wordt. Verspreid dit gelijkmatig boven op je taart. Bak het geheel 40-45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant mooi goudbruin is en je bodem gaar is.

Laat even afkoelen in het blik, til er dan voorzichtig uit en laat op een rooster verder afkoelen, zodat de crumble mooi krokant kan worden. Serveer met wat verse aardbeien. Mmmmm!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier