Menu Vind Restaurant
* woensdag 22 maart 2017 *

Quinoa met geroosterde broccoli & bosbessen

Susan Aretz – Recepten

broccolidinersaladevegetarisch

Van die combinaties die je niet verwacht, maar die uiteindelijk oh zo lekker uitpakken. Dat is deze maaltijdsalade. Want als je bloemkool kunt roosteren, waarom dan niet ook broccoli.

En in de tijd dat de broccoli roostert maak je de rest van het gerecht klaar en zit je dus, zonder veel moeite, in 25 minuten heerlijk aan tafel

Quinoasalade geroosterde broccoli Smulpaapje

Voor 4 personen

Voor de geroosterde broccoli

500g broccoli, in roosjes
2el olijfolie
1 teen knoflook, in plakjes
100g hazelnoten

Voor de Quinoa salade

200g quinoa, gekookt volgens instructie op de verpakking
150g bosbessen
3el verse platte peterselie (ongeveer 10g)
1 avocado, in plakjes

Voor de dressing

1el citroenazijn (Foodelicious) of gebruik citroensap
¼ tl gemalen chipotle (AH) of gebruik paprikapoeder
2el olijfolie
1tl balsamico
zout & peper

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

Roosteren van broccoli

Hussel de broccoliroosjes om met de olie & knoflook en spreid uit over de bakplaat. Doe daar de hazelnoten bij en rooster dit 20 minuten in de voorverwarmde oven. Halverwege even omscheppen.

Quinoasalade met bosbessen & citroen

In de tussentijd bereid je de quinoa en meng die, afgegoten maar nog warm, met de bosbessen en de helft van de peterselie. Doe hier de dressing bij en schep alles om. Haal de broccoli uit de oven en meng die erdoor. Garneer met avocado en de rest van de peterselie. Serveer lauwwarm (maar ook koud heel lekker, bijvoorbeeld de dag erna in de lunchtrommel)

Eén reactie

Reactie van Monique

Verrassend lekker! Zeker voor herhaling vatbaar

Reactie formulier