Menu Vind Restaurant
* woensdag 9 augustus 2017 *

Portobello’s Caprese – Vega BBQ

Susan Aretz – Recepten

bbqdinervegetarisch

Net als de salade met gegrilde mais & courgette van de barbecue stonden ook deze prachtige grote champignons op tafel tijdens onze vegetarische barbecue avond.

Het stevige van de paddenstoel, met de romigheid van de mozzarella en het frisse van de tomaat bleken de verrassing van de avond. Dit gerecht kun je overigens ook prima in de oven klaarmaken!

portabello caprese Smulpaapje

Voor 4 personen

8 portobello’s
1 bol buffelmozzarella
16 cherrytomaatjes
verse basilicum
basilicumolie (via Foodelicious)
zout & peper

Verder nodig: Ovenvaste schaal – invetkwastje – keukenpapier

Gevulde portobello

Dep de portobello’s goed droog en verwijder het steeltje en de sporen, zodat je een mooi kommetje overhoudt dat je zo kunt vullen. Kwast de champignons, buiten en binnen, in met basilicumolie. Vul de portobello nu met mozzarella, tomaatjes en verse basilicum. Bestrooi met zout en peper en zet ze in de ovenschaal.

Portobello van de BBQ

Zet de ovenschaal in het midden van de barbecue – deksel mag dicht als dat kan, maar het hoeft niet – en laat ze een minuut of 8 zo staan. Tot de paddenstoel gaar is en de kaas lekker is gesmolten. Druppel nog een beetje olijfolie erover, als je wilt, en garneer met nog wat verse basilicum. Smullen maar!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier