Menu Vind Restaurant
* zaterdag 3 december 2016 *

Pompoen tomatensoep met erwtjes

Susan Aretz – Recepten

dinerpompoensoep

Als je zelf wel van pompoen houdt, maar de rest van je gezin niet ga je op zoek naar manieren waarop het tóch voor iedereen lekker is.

Met deze pompoen tomatensoep is dat heel goed gelukt, want zelfs onze 6jarige – die niet zo van de soep is – at haar kommetje leeg!

pompoen tomatensoep Smulpaapje

Voor ruim 4 kommen

400g (netto) pompoenblokjes
¼ tl gerookt paprikapoeder
½ tl knoflookpoeder
zout en peper
2 blikken San Marzano tomaten (à 400g)
750ml groentebouillon
250g diepvries tuinerwten (AH, biologisch)
1 lepel yoghurt of slagroom
2el pompoenpitten, geroosterd

Verder nodig: oven voorverwarmen 200C – bakblik met bakpapier – staafmixer of blender

Pompoensoep met tomaat

Ik vind pompoen altijd lekkerder als ‘ie eerst geroosterd is, dus hussel de pompoenblokjes met de kruiden en een drupje olie en verdeel over de bakplaat. Rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Soep met pompoen en tomaat

Verwarm de bouillon met de blikken tomaat en doe hier de geroosterde pompoen bij. Pureer dan met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Voeg de erwtjes toe en laat de soep warm worden, tot de erwtjes gaar zijn (niet laten koken!) Rooster in de tussentijd de pompoenpitten in een warme, droge, koekenpan.

Serveer de soep met wat yoghurt of room en garneer met de geroosterde pompoenpitten.

2 reacties

Reactie van Linda

Deze soep vandaag gemaakt voor de gratis buurtlunch bij het buurthuis van het leger des Heils. Zonder pijnboompitten en we gebruikte crème fraiche en flespompoen en zoete aardappel. Heerlijk! Stukken pompoen met schil en al erin,smaak was super! Zoveel (met name daklozen maar ook minima blij gemaakt) dikke hit deze soep.. Oh en Spaanse pepers erin. Soep voor 30 mensen.

Reactie van Linda

Ik bedoel geen pompoenpitten. Niet pijnboompitten natuurljk ;)

Reactie formulier