Menu Vind Restaurant
* woensdag 15 maart 2017 *

Plaatpizza met restjes groente & vleeswaren

Susan Aretz – Recepten

dinerpizza

Hoe lekker wil je het hebben als je met restjes groente en vleeswaren een pizza in elkaar draait. Heb je nog een restje tomatensaus over, dan kun je die ook gebruiken. Eigenlijk alles wat over is en lekker bij elkaar past kun je gebruiken voor deze restjespizza.

En om het nóg makkelijker te maken gebruiken we kant & klaar pizzadeeg uit de vriezer. Dan gebruik je precies zoveel als je nodig/eters hebt en verspil je echt helemaal niks!

restjes pizza Smulpaapje

Voor 4 personen, als lichte maaltijd of weekendsnack

1 blik San Marzano tomaten
1el Siciliaanse kruidenmix (Foodelicious)
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
zout & peper

Verder nodig

4 plakjes Koopmans pizzadeeg (vriezer), ontdooid
restjes groente, zoals paprika, tomaatjes en/of paprika
restjes vleeswaren, zoals salami en/of ham
geraspte kaas, naar keuze
½ zakje mozzarella mini’s, Galbani

Oven voorverwarmen op 200C – bakblik ingevet

Pizza tomatensaus

Het enige dat je hier voor hoeft te doen is de tomaten en kruiden in een steelpannetje te mengen en iets te pletten. Breng aan de kook en laat 20-25 minuten inkoken. In plaats van de kruidenmix kun je ook een ½ tl oregano en een ½ tl gedroogde basilicum gebruiken.

Met restjes een pizza maken

Beleg je bakblik met de plakjes ontdooid pizzadeeg. Zorg voor een iets opstaand randje. Ik gebruikte een langgerekt bakblik met losse bodem van 23x23cm. Maar ieder bakblik volstaat. Wellicht heb je – afhankelijk van de grootte – wel iets meer deeg nodig. Bestrijk het deeg daarna met de tomatensaus.

Snelle & verse pizza

Beleg de pizza nu met de restjes die je nog in huis hebt. In mijn geval was dat met blokjes paprika, halve cherrytomaatjes, plakjes champignons, blokjes salami, geraspte kaas en wat mini bolletjes mozzarella. Maar leef je uit met wat je hebt. Bestrooi tot slot met geraspte kaas (ideaal ook om hiervoor de restjes/kontjes kaas te gebruiken die je nog hebt liggen). Bak de pizza daarna 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg goudbruin is en de kaas lekker gesmolten.

Eén reactie

Reactie van Linda

Lekker! Of gerookte kipfilet,ook lekker!

Reactie formulier