Menu Vind Restaurant
* vrijdag 15 juli 2016 *

Perentaartjes met hazelnoot en pecan

Susan Aretz – Recepten

bakkentaartzoet

Eenvoud, het is vaak het lekkerst. Toen ik bij een collega foodie appelpakketjes met bladerdeeg zag kreeg ik er instant trek van. Maar ja, geen appels in huis, wel peren. Oh en héle lekkere hazelnootpasta.

Creatief met wat je in huis hebt, ik hou er van. En dat levert dan verrassend lekkere en makkelijke taartjes op. Ga je mee de keuken in?

Voor 4 personen

4 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
4tl hazelnotenpasta (ik gebruikte die van Klafa, verkrijgbaar via Ztrdg)
½ peer, in plakjes
handje pecan noten, in grove stukken

Verder nodig: bakplaat met bakpapier, oven voorverwarmen op 180C

Snelle perentaartjes

Snijd, voorzichtig!, met een mes een vierkant in het bladerdeeg. Ongeveer een centimeter uit de kant, zonder dat je het deeg volledig insnijdt. Die randen komen straks in de oven mooi omhoog.

Perentaartjes met hazelnoot en pecan

De binnenkant besmeer je met een theelepel hazelnootpasta. Leg daar de plakjes peer op en strooi de pecan erom heen. Bak de taartjes 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Vers het allerlekkerst!

perentaartje_na

Variatiemogelijkheden

En varieer er rustig op los. Gebruik appel, of banaan in plaats van peer en ook met de noten kun je gebruiken wat je in huis hebt!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier