Menu Vind Restaurant
* zondag 5 juni 2016 *

Peanutbutter & banana pancakes

Susan Aretz – Recepten

ontbijtpancakes

Gek genoeg klinkt het in het Engels nóg lekkerder. Want deze ontbijtpannenkoekjes met banaan en pindakaas zijn echt smullen.

Zó gemaakt ook. Voor een feestelijk begin van de dag, of dat nou in het weekend is of lekker door de week als je de tijd er voor hebt. Als dat geen goede start is?!

Voor ongeveer 10-12 pancakes

175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el poedersuiker
200-300ml karnemelk
3 rijpe bananen
1-2el pindakaas

Verder nodig: staafmixer, koekenpan

Pancakebeslag

Meng bakmeel met bakpoeder en poedersuiker. In een maatbeker gaat de karnemelk en met een staafmixer mix je daar de bananen en pindakaas door heen. Giet dat bij het bakmeel en meng even kort, goed door elkaar.

Bananenpancakes met pindakaas

Verhit een pan, goed heet, met een klein drupje zonnebloemolie. Met een juslepel 3 hoopjes beslag erin. Als de bovenkant droog bubbelt omdraaien en de andere kant bakken tot goudbruin. Serveer de pancakes eventueel met wat extra plakjes banaan en nog een lekker scheutje maple syrup

2 reacties

Reactie van Nelleke

Niet iedereen in ons gezin houdt van banaan. Wat zou een goed alternatief zijn?

Reactie van Smulpaapje

heey Nelleke, het zijn natuurlijk met reden banaan pancakes maar je zou het eens kunnen proberen met appelmoes. Dat heb ik alleen nooit gedaan, dus geen idee of dat daadwerkelijk werk.

Reactie formulier