Menu Vind Restaurant
* woensdag 15 februari 2017 *

Pasta spinazie à la crème met paddenstoelen

Susan Aretz – Recepten

dinerfastfoodpastaspinazie

In nog geen 15 minuten staat deze pasta op tafel en het allermooiste, de à la crème spinazie maak je gewoon zelf. Zo veel lekkerder dan kant en klaar.

Ik maakte deze pasta vegetarisch, omdat de paddenstoelenmix wat mij betreft al genoeg smaak geeft. Wil je toch graag wat vlees bak dan wat spekjes of pancetta uit en voeg die toe.

pastaspinazie paddenstoelen_Smulpaapje

Voor 4 personen

1el olie
300g gemengde paddenstoelen
2 takjes rozemarijn, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
75ml groentebouillon
75ml slagroom
150g Duetto kaas, een mix van gorgonzola & mascarpone (o.a. verkrijgbaar bij AH)
450g bladspinazie (diepvries, ontdooid en goed uitgelelkt)
350g pasta, ik gebruikte fusilli
peper en zout

Snelle pasta met spinazie & paddenstoelen

Zet een pan water op om de pasta al dente te koken. In een hapjespan verwarm je de olie en bak je de paddenstoelen op redelijk hoog vuur in 2 minuten lekker aan. Dan de rozemarijn en knoflook erbij, vuur iets lager en nog een minuutje meebakken. Voeg de goed uitgeknepen spinazie toe, als ook de bouillon, room en kaas. Warm alles goed door. Breng op smaak met ruim peper en matig zout.

In een kwartier aan tafel, het kan!

Voeg de pasta toe, meng goed door elkaar en serveer met wat geraspte (Parmezaanse) kaas. Voor wat kleur heb ik aan het eind nog wat gehalveerde tomaatjes toegevoegd.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier