Pasta met voorjaarsgroente & burrata



Dit is letterlijk en figuurlijk het voorjaar op je bord. Heel veel frisse groene, knapperige groente. Samen met de romigste burrata en de frisheid van citroen. Het beste bewijs dat een goed bord eten 1) niet veel opsmuk behoeft en 2) in een kwartier op tafel kan staan.

Burrata lijkt overigens op mozzarella, maar is nóg romiger. Niet zo gek ook want het is een kaas gemaakt van mozzarella én room. Dubbel genieten dus!

pastavoorjaarsgroente Smulpaapje

Voor 4 personen

200g baby spinazie
200g aspergetips
200g peultjes, schoongemaakt
150g burrata (o.a. bij AH en een goede kaasboer)
350g pasta
1 citroen, de rasp en klein kneepje van het sap
2el goede olijfolie, ik gebruik Siciliaanse novello olie (Foodelicious)
1el neutrale olie
zout & peper

Snelle pasta met veel groente

Verhit een grillpan (of gewone koekenpan). Hussel de aspergetips in een kom met de neutrale olie en leg ze in de hete grillpan. Rooster ze 10 minuten, tot ze beetgaar zijn. In de tussentijd breng je een grote pan met water aan de kook. Hierin de pasta, die je in 8 minuten beetgaar kookt. De laatste 3 minuten gaan hier de peultjes bij.

pasta voorjaarsgroente creamy

Wat is burrata en waarom is het lekker?

In een grote schaal gaat de spinazie. Giet de pasta en peultjes af en doe alles meteen bij de spinazie en hussel goed om. De spinazie slinkt iets door de warme pasta. Daarover gaat de citroenrasp, een beetje citroenrasp, lekker wat olijfolie, zout en peper. Serveer met schepjes burrata op de pasta en nog wat extra olie. Door de warmte smelt de burrata, en wordt die super creamy. Echt, er is niks lekkerder!

Gepubliceerd op 29 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!