Menu Vind Restaurant
* vrijdag 18 november 2016 *

Pasta met tonijn en olijven

Susan Aretz – Reviews

dinerfastfoodpasta

Dat een lekkere pasta niet te veel fratsen nodig heeft weten we inmiddels wel. Deze pasta laat ook weer zien hoe je met maar 5 ingrediënten een heerlijke en snelle pasta op tafel zet.

Het mooiste? Hij is volledig gemaakt met voorraadkast ingrediënten. Gebruik de lekkerste tonijn uit blik en olijfolie die je hebt, dat maakt écht het verschil!

Pasta tonijn en olijf Smulpaapje

Voor 4 personen

1 rode ui, gehalveerd en in dunne ringetjes
6el olijven, ik gebruikte Taggiasche olijven
1 blik artisjokken (à 390g), in kwarten
sap en rasp van 1 citroen
2 blikjes tonijn op water (à 185g)
350g pasta, naar keuze (al dente gekookt)
de lekkerste olijfolie die je hebt (ik gebruikte Foggia van Foodelicious)
zout en peper

Pasta met maar 5 ingrediënten

Terwijl je de pasta kookt verwarm je een drupje olie in een koekenpan. Doe hier de olijven in en laat ze warm worden. Artisjokken en rode ui erbij en mee warmen. Op het moment dat je pasta gaar is en je die afgiet (vang het kookvocht op!) doe je de tonijn in de pan erbij om mee warm te laten worden. Breng op smaak met de rasp en sap van de citroen (begin met een halve en proef dan), zout en versgemalen zwarte peper en doe de uitgelekte pasta erbij.

Snelle pasta met tonijn en artisjokken

Warm alles even door, dit hoeft maar kort omdat de pasta al gekookt is, en proef dan. Wil je het iets minder droog, dan een klein beetje van het kookvocht erbij doen om alles wat losser te maken. Nog iets meer citroen? Tot slot nog wat van je lekkerste olijfolie er door en klaar ben je!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier