Menu Vind Restaurant
* donderdag 8 december 2016 *

Pasta met citroen en tijmkip

Susan Aretz – Recepten

dinerkippasta

Pasta, daar zijn we eigenlijk allemaal wel dol op. Maar wat extra variatie is ook wel fijn, want met altijd bolognese- of tomatensaus ben je op enig moment ook wel klaar.

Deze pasta is lekker licht van smaak, door de citroen & tijm die de kip smaak geven in de oven. De oven doet het werk, en in minder dan een half uur zit je aan tafel!

citroen tijmkip Smulpaapje

Voor 4 personen

4 kippendijen, zonder bot
1 citroen, in plakjes
4 takjes verse tijm
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
½ - 1el olie
2 stronken broccoli, in roosjes
400g pasta, naar keuze
2el citroenolie (Foodelicious) of gebruik extra vierge olie en wat citroensap
zout & peper

Verder nodig: oven voorverwarmen 200C – ovenschaal

Kip met citroen & tijm

Leg de kippendijen in de ovenschaal en kruid met zout en peper. Daar over heen verdeel je de knoflook, citroenschijfjes en takjes tijm en besprenkel met olie. Zet in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 25 minuten is de kip gaar, controleer dat wel voor de zekerheid.

Pasta met citroenkip en tijm

Aan het einde van de oventijd voor de kip kook je de pasta beetgaar. Hetzelfde doe je met de broccoli. Ik doe beiden vaak in dezelfde pan. Eerst de pasta alvast 5 minuten koken, dan de broccoli er nog 4 minuten bij. Scheelt weer afwas ;-)

Kip uit de oven met citroen en tijm

Haal de kip uit de oven en snijd die in reepjes. Hussel de broccoli door de pasta en breng op smaak met citroenolie, zout en peper. Op de pasta de kipreepjes en wat citroen, die nog extra smaak aan het gerecht geeft. Eet smakelijk!

Eén reactie

Reactie van Sven

We gaan er vandaag weer heerlijk van smullen! Echt superlekker recept. Groetjes, Sven

Reactie formulier