Menu Vind Restaurant
* donderdag 9 juni 2016 *

Parelcouscous met spinazie

Susan Aretz – Recepten

couscouspaprikaspinazie

Een rondje door de Midden Oosten winkel levert iedere keer weer nieuwe inspiratie op. Eigenlijk ging ik alleen om brood te halen voor bij de harira, maar toen liep ik tegen de driekleuren parelcouscous aan. Te leuk!

Gecombineerd met heel veel restjes groente en een fantastisch stukje vis uit de oven werd het regelrecht smullen die avond!

Voor 4-6 personen

300g parelcouscous
500ml kippenbouillon
450g spinazie
½ gele paprika, in blokjes
½ komkommer, zonder zaadlijst, in blokjes
3 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
vers munt en platte peterselie, naar smaak
1el extra vierge olijfolie
75g feta
zout en peper

Parelcouscous met spinazie

Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Ik gebruikte, voor extra smaak, kippenbouillon, in plaats van water. In die tijd wok je in een hete pan met een drupje olie de spinazie, tot ‘ie helemaal geslonken is. Laat in een vergiet uitlekken, knijp zoveel mogelijk het vocht eruit en snijd dan fijn.

Snelle couscous

In een grote kom gaat de uitgelekte parelcouscous en spinazie. Meng goed door elkaar. Daarbij de paprika, komkommer, peterselie en kruiden. Meng de olie er door en breng op smaak met zout en peper. Tot slot de feta er door kruimelen en klaar ben je. Serveer met dorade uit de oven.

Couscous warm of koud?

Wij aten de couscous op kamertemperatuur, maar je kunt ‘m ook meteen warm eten of helemaal laten afkoelen. Helemaal koud uit de koelkast vind ik persoonlijk niet lekker, omdat je dan de verschillende smaken niet goed proeft. Restjes bewaar je natuurlijk wel, afgedekt in de koelkast. Maar eet die, de dag erna, dan wel lekker gewoon op kamertemperatuur. Kwestie van even op tijd uit de koelkast halen!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier