Menu Vind Restaurant
* zaterdag 3 december 2016 *

Ovenschotel met knolselderij, spinazie & vis

Susan Aretz – Recepten

dinerovenschotelvis

Een van de makkelijkste manieren om te koken is om alles in één schaal te gooien en na iets meer dan een uur aan tafel te kunnen.

Dit is zo’n winterse ovenschotel waar alles in zit; 2 soorten groente, aardappelen én vis. Makkelijker wordt het niet!

ovenschotel knolselderij vis Smulpaapje

Voor 4 personen

400g diepvries spinazie (ik gebruikte Iglo spinazie met Alpro, die ik kreeg bij mijn boodschappen)
1 knolselderij van ongeveer 1kg (je houdt 600g netto over)
400g schelvis, filets (vraag je visboer die te snijden of gebruik een andere stevige vis)
1el olijfolie
zout, peper en nootmuskaat
350g aardappel, in grove stukken

Verder nodig: ingevette ovenschaal – aluminiumfolie – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Ovenschotel met groente en vis

Snijd de knolselderij en aardappel in grove, maar zoveel mogelijk gelijke dikte, stukken en leg die in de ingevette ovenschaal. Verdeel de blokjes spinazie hier tussen, bestrooi met zout, peper en nootmuskaat. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in de voorverwarmde oven.

Eenpansmaaltijd uit de oven met vis, aardappel en groente

Na een half uur alles in de ovenschaal even goed omscheppen. weer afdekken en nog een keer 30 minuten in de oven zetten. Haal dan het alufolie eraf, schep goed om en leg de vis er op en druppel daar de olijfolie over heen en kruid met zout en peper. Bak alles dan nog een 15 minuten, tot de vis goed gaar is en serveer meteen.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier